Monday, July 14, 2014

Despre internet café sau manga kissa

Când am făcut pagina de Facebook dedicată călătoriei mele în Japonia, am gândit-o mai mult ca un loc unde să postez fotografii şi câte un scurt mesaj, de genul "Sunt bine, sunt în siguranţă, nu m-au mâncat câinii", în primul rând pentru familia şi prietenii mei. Ei fiind, de fapt, şi cei care m-au rugat să fac asta. Apoi am văzut că mulţi dintre oamenii pe care i-am cunoscut acum 4 ani în Japonia îmi urmăresc pagina, aşa că am hotărât să o ţin în engleză.

Dar am rămas cumva cu ideea că toată lumea ştie, mai mult sau mai puţin, ce ştiu şi eu despre Japonia, fie că au locuit aici, că au studiat subiectul sau că le-am mai povestit eu. Aşa că am fost puţin surprinsă când o amică m-a întrebat zilele trecute cum pot să dorm la internet café. Apoi mi-am dat seama că, într-adevăr, atât pe pagină cât şi aici scriu lucruri care nu sunt chiar obişnuite pentru România, fără să le explic. Deci întrebarea ei e foarte bună, dacă prin internet café înţelegi o cameră obscură la parterul unui bloc, în care ne strângeam cu gaşca în copilărie să jucăm NFS în reţea.

Aici e puţin diferit. Există şi săli de internet mai mici, dar cele despre care vorbesc eu sunt un fel de centru de entertainment. O clădire destul de mare în care poţi găsi de toate, de la săli de internet, biliard, rafturi interminabile cu reviste manga, la camere de karaoke. Poţi avea acces la aceste servicii ori plătind la oră, ori profitând de un pachet cu mai multe ore. Iar apoi ai de ales între tot felul de opţiuni. Dacă vrei să stai pe internet sau să citeşti manga şi eşti singur, poţi lua un separeu cu un fotoliu. Dacă sunt două persoane, există opţiunea unui separeu cu 2 calculatoare şi două fotolii sau un separeu cu ceea ce numesc ei a flat seat. Adică în loc de podea, separeul are o saltea mare şi groasă, plus o pernă mare. Pentru grupuri mai mari există camera separate, unde pot face petreceri cu karaoke. 

Partea bună pentru mine şi alţi călători este că locurile astea sunt deschise 24h şi oferă şi pachete de noapte, care pot avea între 8 şi 12 ore. Şi costă între 1000 şi 3000 yeni (100yeni=1 dolar). Adică de două-trei ori mai ieftin decât la un hostel. Deci, de multe ori prefer să petrec noaptea acolo. În felul ăsta am şi unde să dorm, am acces nelimitat la internet (ca să păstrez legătura cu voi), acces nelimitat la un drink bar (ca să mă hidratez) şi posibilitatea de a comanda mâncare la un preţ OK, dacă n-am apucat să cinez. Unde mai pui că multe dintre ele au şi duşuri.

Drink bar in dreapta. Rafturi cu reviste manga putin mai in fata, in stanga

In stanga si dreapta sunt separeuri cu calculatoare si fotolii obisnuite/flat seats

Separeul meu cu flat seat


E destul de convenabil când călătoreşti cu buget restrâns. Ocazie cu care aş vrea să mai lămuresc un aspect ridicat zilele astea: da, am un buget restrâns. Nu, nu am un sponsor. Oricât de convenabil ar fi internet café-ul şi oricât de cumsecade ar fi gazdele la care stau uneori, dacă aş avea sponsor, aş prefera confortul şi siguranţa unui hotel. Pentru că în esenţa mea sunt destul de leneşă şi comodă.

Aveţi mai jos două astfel de internet café-uri. Pentru următoarele 2-3 zile am gazde, dar cu prima ocazie voi face nişte poze şi în interior, ca să vedeţi despre ce e vorba. Până atunci, puteţi folosi cu încredere Google pentru mai multe detalii. :)



1 comment:

  1. Foarte interesant, multam de detalii! :) Pentru mine este uimitor sa descopar Japonia prin experientele tale. Par un popor mai deschis si mai cald decat mi-i imaginam. Imi dau seama ca exista tot felul de oameni oriunde te-ai duce, dar cumva m-au surprins gesturile lor simple si calde.
    Ai grija de tine.

    ReplyDelete